В Україні подорожчали імпортні томати: що призвело до зростання цін

Основним постачальником тепличної продукції на український ринок цієї пори року є Туреччина.
В Україні подорожчали імпортні томати: що призвело до зростання цін
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Помітне збільшення попиту на тепличні томати в Україні, а також суттєве скорочення пропозиції продукції стимулюють чергове зростання цін у цьому сегменті, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що основним постачальником тепличної продукції на український ринок цієї пори року є Туреччина. Але останні декілька тижнів там були несприятливі погодні умови, що призвело до суттєвого зменшення постачання тепличних овочів на зовнішні ринки.

Наразі імпортні томати надходять у продаж по 65-73 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче ніж наприкінці минулого тижня.

Читайте також:

За словами експертів, основною причиною подорожчання є те, що пропозиція тепличних томатів на українському ринку скоротилася до мінімуму. Водночас попит на продукцію залишається стабільно високим, що й провокує зростання цін.

На сьогодні імпортні томати в Україні коштують у середньому в 1,5 раза дорожче ніж наприкінці січня 2022 року. Проте учасники ринку не виключають, що вже із середини лютого відпускні ціни в цьому сегменті почнуть знижуватися.

Раніше ми писали, що в Україні знову почали зростати відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Оператори ринку вже зараз говорять про можливий дефіцит якісної продукції наприкінці сезону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK