Путін ігнорує спроби Ердогана обговорити зернову угоду - WSJ

Протягом останніх тижнів Ердоган неодноразово заявляв, що планує поговорити з Путіним про поновлення угоди, але телефонна розмова так і не відбулася.
Путін ігнорує спроби Ердогана обговорити зернову угоду - WSJ
Президент РФ Володимир Путін / Фото с сайта Кремля

Президент РФ Володимир Путін, більш відомий в Україні під своїм п'ятилітерним псевдонімом, ігнорує спроби президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана провести переговори про повернення до зернової угоди. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте також:

У виданні повідомили, що протягом останніх тижнів Ердоган неодноразово заявляв, що планує поговорити з Путіним про поновлення угоди, але телефонна розмова так і не відбулася. При цьому турецькі офіційні особи продовжують домагатися вирішення цього питання іншими каналами зв'язку з Кремлем.

"Рішення Росії вийти з угоди, що дозволяє експортувати українське зерно по всьому світу, - це авантюра Путіна, що загрожує дипломатичною напруженістю у відносинах з двома найбільш впливовими партнерами країни - Китаєм і Туреччиною", - зазначає WSJ.

Як зазначають автори публікації, така поведінка Путіна може бути пов'язана з рішенням Ердогана повернути захисників "Азовсталі" в Україну, а також зі схваленням Туреччиною вступу Швеції до НАТО.

"Думаю, що Путін перестав довіряти Ердогану як раніше. Для Путіна незвичайно не брати слухавку", - повідомив журналістам колишній радник посольства Туреччини в Москві Гюльру Гезер.

Раніше повідомлялося, що ЄС готовий експортувати українське зерно "коридорами солідарності".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK