Згідно з повідомленням Міністерства аграрної політики та продовольства України у 2023 році відбулося зростання споживання яловичини та м'яса птиці, при цьому українського виробництва.
За даними відомства, споживання м'яса загалом зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023 році. Але якщо цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу (у минулому ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно), то рівень споживання свинини знизився з 20,3 кг у минулому рокци, до 19,8 кг у поточному.
Також, зазначили у Мінагрополітики, на 52 тис. тонн зменшився імпорт усіх трьох видів м'яса (до 108 тис. тонн), що свідчить про збільшення власного виробництва.
Таким чином, виробництво м'яса птиці збільшилося на 32 тис. тонн до 1 млн. 285 тис. тонн, а яловичини на 4 тис. тонн до 272 тис. тонн.
Раніше ми писали, що в Україні знизилися ціни на свинину.