Ціни на ячмінь зростають - експерти

Україна експортувала у березні рекордні 339 тис. тонн.
Ціни на ячмінь зростають - експерти
Elisa / unsplash.com

Український ячмінь вирівнявся в ціні проти кукурудзи, що робить його конкурентнішим і сприяє зростанню попиту.

Про це пише "Агробізнес Сьогодні", посилаючись на експертів аналітичного центру кооперативу ПУСК, створеного в рамках Всеукраїнської Аграрної Ради.

Повідомляється, що Україна експортувала 339 тис. тонн ячменю у березні – це один із рекордних показників сезону. Крім того, очікується, що близько 200 тис. тонн буде відправлено на експорт у квітні, а також у травні.

«У фуражній групі зернових ціни сформувалися на користь ячменю: кукурудза дорожча за ячмінь на $10 доларів за тонну. Таким чином, український ячмінь став конкурентнішим і користується попитом з боку країн ЄС та Туреччини. Основна торгівля ячменем відбувається у одеських портах, де умовна ціна становить близько $145 за тонну. Прогнозуємо, що цінники цього тижня піднімуться ще на $1-2 на тонні», – наголошують експерти.

Читайте також:

Також аналітики зазначили, що на внутрішньому ринку в Україні ціни на ячмінь також зросли.

«Переробники ще тиждень тому могли купити ячмінь по 4700-5000 грн/т, тоді як на 2 квітня реальні ціни зросли до 5200-5400 грн/т на базисі СРТ. А індикативні ціни на ячмінь нового врожаю зараз становлять $145-155 за тонну на базисі СРТ-порт», – повідомили в аналітичному центрі.

Раніше ми писали Україна може наростити експорт зерна до 6 мільйонів тонн щомісяця.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK