Євродепутат вигадав нові обмеження для українських аграріїв

Підтримка його ініціативи може заблокувати продовження режиму вільної торгівлі.
Євродепутат вигадав нові обмеження для українських аграріїв
зала засідань Європарламенту / Wikipedia.org

Чеський євродепутат Мартін Главачек хоче посилити обмеження на ввезення українських сільськогосподарських товарів до країн ЄС.

Про це пише ZN.UA з посиланням на POLITICO.

Мартін Главачек звернувся з відповідною пропозицією напередодні пленарного голосування в Європарламенті щодо продовження на рік режиму вільної торгівлі з Україною.

Повідомляється, що якщо депутату вдасться отримати достатню підтримку у своїх колег, це призведе до відстрочки ухвалення рішення Європарламентом до закінчення терміну вільного доступу українських товарів на початку червня.

Читайте також:

У той же час, поправки Главачека викликають засудження багатьох представників Європейської народної партії. На думку депутатів Європарламенту, скасування лібералізації торгівлі ЄС з Україною стане "перемогою путіна" та дозволить йому стверджувати, що Євросоюз не підтримує Україну.

Видання нагадує, що подібні поправки чеський депутат уже подавав раніше, але їх підтримала лише невелика група євродепутатів.

Раніше ми писали про те, що Європарламент з обмеженнями погодив продовження скасування імпортних мит та квот на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС до 5 червня 2025 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK