В Україні обвалилися ціни на популярну ягоду: чому подешевшала

Збільшення пропозиції полуниці з господарств західних областей призвело до обвалу цін на ягоду.
В Україні обвалилися ціни на популярну ягоду: чому подешевшала
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні минулого тижня різко знизилися ціни на суницю садову (полуниця) з місцевих господарств. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Раніше суницю садову з плівкових теплиць фермери відмовлялися продавати дешевше 60-100 грн/кг. Але вже на початку минулого тижня, коли південні та західні області розпочали збирання ягоди у відкритому ґрунті, ціни впали одразу на 40% - до 35-60 грн/кг.

За словами експертів, основною причиною ситуації, що склалася, насамперед є стрімке збільшення пропозиції цієї ягоди з господарств західних областей. Водночас попит характеризують як невисокий. Унаслідок за умов жорсткої конкуренції садівники змушені були значно знизити ціну на ягоду.

Читайте також:

"При цьому варто враховувати, що наразі пропозиція місцевої суниці садової на українському ринку ще не досягла свого піку, а більш масово збір цієї ягоди почнеться ближче до кінця поточного місяця", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ціни на суницю садову вже опустилися нижче за рівень минулого року.

Читайте також:

В аналогічний період минулого року пропозиції суниці садової на українському ринку були значно нижчими, ніж сьогоднішні. Відтак відпускні ціни на ягоду в Україні були в середньому на 40% вищими, ніж зараз.

Раніше ми писали, що в Україні вже з'явилася в продажу перша полуниця. Громадянам розповіли, де краще купувати улюблену ягоду.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK