В Україні підскочили ціни на полуницю: скільки коштує й чому подорожчала

На сьогодні місцева полуниця на українському ринку пропонується до продажу в середньому на 48% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.
В Україні підскочили ціни на полуницю: скільки коштує й чому подорожчала
Ілюстративне фото / Getty Images

На поточному тижні в Україні піднялися ціни на суницю садову (полуницю). Виробники готові відпускати ягоду по 50-80 грн/кг, що в середньому на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами операторів ринку, першочерговою причиною подорожчання є нестабільні й малооб'ємні поставки цієї ягоди, які пояснюються погіршенням погодних умов в основних регіонах вирощування полуниці.

"Учасники ринку вважають, що ажіотаж навколо суниці садової пов'язаний із дуже низькою її пропозицією на ринку, хоча сезон ягоди з відкритого ґрунту в південних і західних областях уже почався", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні місцева полуниця на українському ринку пропонується до продажу в середньому на 48% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. 

Читайте також:

При цьому ключові гравці ринку не виключають, що незабаром ціна в цьому сегменті може помітно знизитися. Це станеться, якщо погодні умови стабілізуються, унаслідок чого збільшиться пропозиція суниці садової з місцевих господарств.

Раніше ми писали, що херсонських кавунів цього року буде вп'ятеро більше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK