В Україні різко подорожчала популярна ягода: що вплинуло на ціни

Наразі якісну полуницю на ринку пропонують до продажу по 65-100 грн/кг, що в середньому на 27% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
В Україні різко подорожчала популярна ягода: що вплинуло на ціни
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні зафіксовано стрімке зростання цін на суницю садову (полуниця). Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, наразі якісну суницю садову на ринку пропонують до продажу по 65-100 грн/кг, що в середньому на 27% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Як пояснили експерти, прохолодна погода, яка спостерігалася в основних регіонах вирощування цієї ягоди, не сприяла швидкому дозріванню місцевої суниці садової, що й дало змогу місцевим садівникам підвищити ціни на свою продукцію.

Читайте також:

За словами учасників ринку, на сьогодні пропозиція полуниці з місцевих господарств поки що вельми малооб'ємна, що дає можливість виробникам України продавати ягоду за досить високими цінами. 

Зазначається, що ціна на суницю садову в Україні сьогодні в середньому на 23% вища, ніж в аналогічний період минулого року.

Читайте також:

Оператори ринку вважають, що ціна на полуницю, імовірно, буде знижуватися в міру збільшення пропозиції цієї ягоди з місцевих господарств. Крім того, тиск на ринок чинять стабільні поставки дешевшої імпортної суниці.

Раніше ми писали, що в Україні почала дорожчати торішня картопля. Виробники відвантажують овоч урожаю 2023 року по 15-22 грн/кг, що в середньому на 27% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK