П'яту частину українських сільгоспземель окуповано – Мінагро

Чиновники порахували збитки агросектору.
П'яту частину українських сільгоспземель окуповано – Мінагро
Rob Mulder / unsplash.com

Аграрний сектор України зазнає значних збитків. Вже знищено близько 30% українського аграрного потенціалу, а 20% сільгоспземель окуповано. При цьому 56% агровиробників у 2024 році планують розширити своє виробництво.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну з посиланням на слова держсекретаря Мінагро Віктора Канцурака та інших учасників онлайн-воркшопу для банківських установ щодо нових інструментів фінансування малих та середніх агровиробників.

Читайте також:

«Виклики, з якими стикається український аграрний сектор – безпрецедентні. Внаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% всього потенціалу агросектору, майже 20% сільськогосподарських земель окуповано. Великі площі заміновані чи забруднені вибухонебезпечними предметами. Отже, питання забезпечення фінансування та підтримки сільгоспвиробників актуальне як ніколи. Державний аграрний реєстр та Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві було створено саме для цієї мети», - заявив Віктор Канцурак.

Незважаючи на такий стан справ, за словами члена правління Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві Інеси Андрієтті, яка посилалася на дані опитування понад 2 тисячі малих фермерів, більшість аграріїв планують розширити виробничі площі та залучити для цього інвестиції.

«56% агровиробників у 2024 році планують розширити виробництво, а 53% фермерів мають намір отримати інвестиційні кредити на придбання землі. Ці дані дають розуміння, наскільки гарантії Фонду потрібні серед аграріїв сьогодні», - розповіла Інесса Андрієтті.

У свою чергу голова правління Фонду Олег Приходько розповів про умови отримання гарантій агровиробниками та запропонував банкам долучатися до співпраці.

Раніше ми писали про те, що держава компенсуватиме фермерам 80% вартості розмінування сільськогосподарських земель.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK