Перші агропідприємства отримали компенсацію від держави за українську сільгосптехніку

Загалом цього року на програму закладено 1 млрд грн.
Перші агропідприємства отримали компенсацію від держави за українську сільгосптехніку
Ben Seymour / unsplash.com

Перші 3 агропідприємства отримали 25% компенсацію вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання українських виробників на загальну суму 220 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну із посиланням на слова першого віце-прем'єр-міністра Юлії Свириденко.

Читайте також:

“Програма часткової компенсації аграріям вартості придбаної сільгосптехніки українського виробництва – одна із складових підтримки локального виробника у рамках політики “Зроблено в Україні”. Завдяки цьому, аграрії змогли з меншими витратами придбати більш сучасну техніку та підвищити свою продуктивність та конкурентоспроможність на ринку. І що важливо, такими кроками ми сприяємо зростанню попиту на українську сільгосптехніку та прагнемо стимулювати збільшення обсягів її виробництва. Цей ефект ми бачили у попередні роки роботи програми. Цього року на компенсації за купівлю української сільгосптехніки ми заклали до бюджету 1 млрд грн.”, – сказала Юлія Свириденко.

Наголошується, що агропідприємства, які отримали компенсацію, працюють у Дніпропетровській, Тернопільській та Черкаській областях. Вони придбали техніку на суму 880 тис. грн.

У Кабміні нагадали, щоб отримати 25% компенсацію вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника із переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтверджуючі документи. На сьогоднішній день до Переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено 6 691 номенклатурну позицію техніки та обладнання 64 українських виробників. Список постійно оновлюється відповідно до заявок, які надходять до міністерства. Участь у програмі бере 31 банк.

Раніше ми писали про те, що Мінекономіки оновило перелік вітчизняної техніки для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів,



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK