А чи багато корова дає молока: складено рейтинг надоїв по регіонах України

Рекордсменка Гава із Чернігівщини дає до 72 л молока на добу.
А чи багато корова дає молока: складено рейтинг надоїв по регіонах України
Lomig / unsplash.com

Незважаючи на відсутність державної підтримки у двох регіонах України найкращі корови у Європі. У той же час, у більшості областей надої корів знаходяться на рівні країн Африки.

Про це пише LIGA.Бізнес.

Читайте також:

Видання повідомляє, що у Чернігівській області середня продуктивність корів, які "працюють" на фермах аграрних компаній, становить 11,24 тонни на рік. Це більше, ніж у будь-якої з провідної молочної європейської трійці – Данії (10,2 т на рік), Естонії (10,1 т на рік) та Чехії (9,4 т на рік).

На другому місці знаходяться корови Тернопільщини, де середній надій випереджає чеський – 9,74 т на рік.

Видання зазначає, що рекордсменкою з надоїв в Україні є корова Гава з Чернігівської області, яка дає до 72 л молока на добу, що за середнього перерахунку може перевищити 20 т молока на рік.

У той же час, як пише видання, на Закарпатті продуктивність корів знаходиться на рівні країн Африки. Тут від корови одержують 1 т молока на рік (у Єгипті – 2 т).

інфографіка
інфографіка / Liga.net

інфографіка
інфографіка / Liga.net

Раніше ми писали про те, що 2023 року український агросектор виробив 7,34 млн тонн молока. При цьому 4,54 млн тонн дали селянські господарства, а 2,8 – промислові підприємства. Проте промисловці планують збільшення поголів'я великої рогатої худоби.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK