В Україні розширили перелік сільгосптехніки, 25% вартості якої компенсує держава

Тепер сільгоспвиробники можуть обирати з-поміж 8,7 тис. номенклатурних позицій від понад сотні українських виробників.
В Україні розширили перелік сільгосптехніки, 25% вартості якої компенсує держава
Ілюстративне фото / Getty Images

Перелік української сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується до 25% у рамках державної програми підтримки сільгоспвиробників, розширили до 8705 номенклатурних одиниць від 101-го українського виробника. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

За словами міністра економіки України Юлії Свириденко, пріоритет уряду - стимулювати попит на українську продукцію, зокрема, продукцію машинобудування. Це основа економічної політики "Зроблено в Україні".

"У попередні періоди програма компенсацій вартості вітчизняної с/г техніки допомогла збільшити частку української техніки на ринку. Ми сподіваємось на такий же ефект і цього року, адже це робочі місця для тисяч людей, а також податки в бюджети різних рівнів, завдяки яким ми маємо ресурс, щоб забезпечувати наш сектор безпеки та оборони. З іншої сторони - це вклад в успішні жнива, адже аграрії мають можливість на вигідних умовах придбати необхідну техніку", - розповіла вона.

Щоб скористатися державною програмою підтримки та отримати 25% компенсації вартості за придбану техніку чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

Читайте також:

Для виробників, які бажають подати свою техніку в перелік, необхідно звернутися на офіційну електронну пошту Міністерства економіки України ([email protected]).

Раніше ми писали, що в червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську сільськогосподарську техніку на 18,6 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK