В Україні рекордно дешева лохина: що відбувається з цінами

Ринок лохини в Україні ввійшов у активну фазу.
В Україні рекордно дешева лохина: що відбувається з цінами
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні дешевшає лохина. За останній тиждень оптові ціни на ринку впали більш ніж удвічі. Про це пише EastFruit.

Читайте також:

За словами аналітиків, ринок лохини в Україні ввійшов у активну фазу. Настільки ранній початок сезону є аномальним, що створює як складнощі, так і нові можливості для окремих виробників і трейдерів.

Зазначається, що на одному з торгових майданчиків український сегмент свіжої лохини був найактивнішим. Найчастіше зустрічалися ціни в діапазоні від 120 до 180 грн/кг залежно від обсягу та якості продукції.

"У 2023 році в цей час на ринку України тільки починали з'являтися перші партії лохини з невеликих теплиць, а оптової торгівлі ягодою місцевого виробництва ще не було. На ринку домінувала імпортна лохина за цінами 400 грн/кг і більше. Тому ціни на лохину наразі в рази нижчі, ніж у цей самий час минулого року", - пояснив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

Читайте також:

При цьому учасники ринку очікують, що цього тижня ціни на лохину продовжать стрімко знижуватися. З огляду на девальвацію української валюти це негативно позначиться на доходах фермерів, проте створить нові стимули для експорту лохини.

Раніше ми писали, що в Україні на ринку з'явилися перші партії лохини відкритого ґрунту місцевого виробництва.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK