В Україні у 2024 році посівна площа квасолі становила понад 50 тис. га, збільшившись порівняно з минулим роком на 20%. Квасоля після гороху — друга за популярністю бобова культура, яку найбільше сіють українські аграрії.
Про це повідомляє AgroPortal.
Видання зазначає, що посівні площі під квасолю досягли довоєнного рівня.
«У 2022 році порівняно з 2021 площею під квасолею скоротилися більш ніж на 20%. Проте вже у наступні два роки українські аграрії змогли відновити площі під культурою до довоєнного рівня», — прокоментував т.в.о. міністра аграрної політики Тарас Висоцький.
Видання повідомляє, що основні посіви квасолі зосереджені у західних (Хмельницька, Тернопільська та Івано-Франківська) та центральних (Вінницька, Житомирська) областях України, а ці 5 областей забезпечують понад 55% всього виробництва квасолі у країні.
Раніше ми писали про те, що основним родом діяльності юросіб, які купували сільгоспземлі з моменту відкриття ринку, є вирощування зернових (крім рису), бобових та олійних культур.