На Україну може очікувати дефіцит гречки

Вітчизняні аграрії через неврожай забезпечуть 60, при необхідних 75 тис. тонн.
На Україну може очікувати дефіцит гречки
ілюстративне фото / Соцсети

Цього року в Україні було засіяно гречкою 87 тис. га. Аграрії вже зібрали врожай із площі понад 4 тис. га, середня врожайність культури становить 1,4 т/га.

Про це повідомляє AgroPortal.ua з посиланням на коментар виконавчого директора Міжнародної асоціації гречки Сергія Громового.

Читайте також:

Зазначається, що в асоціації прогнозують зниження врожайності через аномальну спеку.

"Виходячи з того, що цього року грекою засіяно всього 87 тис. га, і з огляду на врожайність приблизно 1 т/га, ми розраховуємо на середній валовий збір 85-90 тис. т", - розповів Сергій Громовий.

Повідомляється, що, за словами експерта, за таких прогнозів внутрішній ринок України може недоотримати достатньої кількості круп.

«Зараз достеменно невідомо, яка точна кількість населення мешкає в Україні. За попередніми даними, сьогодні в країні залишилося 25 млн осіб, і якщо врахувати, що середній показник споживання гречки однією людиною за останні 5 років становить 3 кг, то виходить, що потреба внутрішнього ринку становить 75 тис. т. А валовий збір, який прогнозують у Міжнародній асоціації гречки, що становить 90 тис. т, відповідно, забезпечення внутрішнього ринку буде на рівні 60 тис. т гречаної крупи. Таким чином, цьогорічний урожай не покриє потреби українського ринку», – підкреслив експерт.

Раніше ми писали про те, що українські аграрії прогнозують, що ціна на гречку нового врожаю цього року зросте через скорочення посівів та зниження врожайності агрокультури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK