В Україні очікують зниження врожаю винограду: причини

Незважаючи на труднощі, українці будуть із вином, а аграрії навіть зможуть експортувати.
В Україні очікують зниження врожаю винограду: причини
Maja Petric / unsplash.com

За попередніми прогнозами корпорації "Укрвинпром" урожай українського винограду зменшиться на 30% порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на коментар виданню гендиректора корпорації Володимира Кучеренка.

Читайте також:

“Зниження врожайності пов'язане із кількома чинниками. Зокрема повномасштабне вторгнення, погодні умови, а також зменшення кількості робітників, що ускладнює роботу на виноградниках. За попередньою оцінкою, врожайність може бути меншою на 30%, ніж минулого року”, – наголосив Володимир Кучеренко.

Зазначається, що, за його словами, негативний вплив надали посуха у багатьох регіонах України та відсутність дощів, а також замінування території та знищення ворогами важливої інфраструктури, що змусило виробників скоротити обсяги виробництва.

Водночас повідомляється, що на думку експерта, незважаючи на ці виклики, рано говорити про точні цифри ймовірного врожаю, оскільки сезон лише розпочався. Попри труднощі, винороби можуть забезпечити продукцією як внутрішнього споживача, так і виготовити товар на експорт.

Раніше ми писали про те, що вітчизняні аграрії через неврожай гречки забезпечать українців лише 60, за необхідних 75 тис. тонн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK