Ракета проти продовольства: РФ завдала удару по судну з пшеницею в Чорному морі

Росія атакувала в Чорному морі цивільне судно, яке везло пшеницю до Єгипту.
Ракета проти продовольства: РФ завдала удару по судну з пшеницею в Чорному морі
Росія атакувала судно з пшеницею в Чорному морі / t.me/V_Zelenskiy_official

У четвер, 12 вересня, росіяни випустили ракету по цивільному судну в Чорному морі. Унаслідок атаки постраждав вантаж пшениці, який був направлений до Єгипту. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Читайте також:

"Російська ракета проти вантажу пшениці для Єгипту. Сьогоднішній удар у Чорному морі - по звичайному цивільному судну одразу після виходу з українських територіальних вод. За попередніми даними, на щастя, обійшлося без людських втрат", - написав він у Telegram.

Зеленський наголосив, що Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки. Від нормальної та безперешкодної роботи українського експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу.

"Критичним є наше постачання продовольства до країн Африки та регіону Близького Сходу. Ми й надалі робитимемо все для захисту наших портів, нашого Чорного моря і постачання продовольства на глобальний ринок. Це справжній пріоритет для України - захист життя, і так само це має бути пріоритетом для кожної країни", - зазначив глава держави.

Читайте також:

За його словами, тепер Україна очікує на реакцію світу.

"Пшениця та продовольча безпека ніколи не мають бути мішенню для ракет", - додав Зеленський.

Раніше ми писали, що гуманітарну допомогу, яку Україна нещодавно відправила до Палестини, доставили в Газу. Йдеться про тисячу тонн борошна, яке вже почали використовувати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK