У 48 країн світу: українським морським коридором транспортували 70 млн тонн вантажів

Загалом сільськогосподарську продукцію та інші товари доставили у 48 країн світу.
У 48 країн світу: українським морським коридором транспортували 70 млн тонн вантажів
Українським морським коридором транспортували 70 млн тонн вантажів / mtu.gov.ua

За понад рік роботи Українського коридору, який гарантує глобальну продовольчу безпеку, було транспортовано 70 млн тонн вантажів. Про це повідомили в Міністерстві відновлення.

Читайте також:

З українських портів вийшло 2577 суден. Кількість зернових вантажів становила понад 46 тисяч тонн, інші товари - понад 23 тисячі.

Загалом сільськогосподарську продукцію та інші товари доставили у 48 країн світу.

Основними портами призначення українських товарів стали порти Азії, Африки, Європи та Америки. Країни від Єгипту до Індонезії, від Тунісу й Лівії до Індії, від Алжиру до Китаю отримали українське зерно.

Читайте також:

Завдяки гуманітарній ініціативі "Зерно з України" в Ефіопії, Сомалі, Ємені та Судані щонайменше сотні тисяч сімей та мільйони людей отримали необхідне продовольство.

"Україна, незважаючи ні на що, залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки. Кожне судно, яке проходить коридором, це не лише економічний успіх, але й символ нашої боротьби за дотримання норм міжнародного права, яке, зокрема, гарантує й вільне судноплавство", - зазначив віцепрем'єр-міністр із відновлення України - міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Читайте також:

Наразі міністерство продовжує роботу над розширенням можливостей коридору.

Нагадаємо, 12 вересня росіяни випустили ракету по цивільному судну в Чорному морі. Унаслідок атаки постраждав вантаж пшениці, який був направлений до Єгипту.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK