Українські аграрії не можуть розпочати сівбу озимих: причини

Площа засіяних полів в Україні становить близько половини минулорічної.
Українські аграрії не можуть розпочати сівбу озимих: причини
ілюстративне фото / Wikipedia.org

Пересохлі ґрунти стали невідкладною проблемою українських фермерів – вони не можуть розпочати сівбу озимих культур. Однак саме вони дають більшу частину зерна.

Про це пише SEEDS.

Читайте також:

Видання зазначає, що, за даними Bloomberg, після втрати земель через російське вторгнення виробництво пшениці в Україні і так впало приблизно на третину від довоєнного.

Повідомляється, що температура вища за норму в Україні другого тижня вересня ще більше погіршила умови для посіву озимих культур, а площа засіяних полів в Україні становить близько половини того, що було в цей час минулого року.

«Ми можемо бути впевнені у зменшенні площ посівів ріпаку в Україні, оскільки час для його посіву незабаром закінчиться. Щодо пшениці та ячменю, у нас є час», – розповів генеральний директор української агрокомпанії HarvEast Дмитро Кушнір.

Також наголошується на тому, що погодні проблеми доповнюють інші проблеми для фермерів. Регіони, які зараз окуповані, раніше були важливими сільськогосподарськими виробниками, тоді як фермери в інших частинах України працюють, незважаючи на забруднення земель мінами та нерозірваними боєприпасами та нестачу робочої сили через мобілізацію.

Раніше ми писали про те, що в Україні більш ніж на 40% зменшилося виробництво якісного сертифікованого насіння картоплі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK