Українські аграрії звернулися за держсубсидіями на понад 2 млрд грн: деталі

У Мінагро розповіли, скільки заявок подано фермерами з окупованих територій та територій бойових дій.
Українські аграрії звернулися за держсубсидіями на понад 2 млрд грн: деталі
Edoardo Busti / unsplash.com

2991 заявка на 2,161 млрд гривень на отримання держсубсидій під урожай для аграріїв, які працюють на тимчасово окупованих територіях та у зоні можливих та активних бойових дій, надійшло до Державного аграрного реєстру (ДАР).

Про це повідомляє міністр агрополітики Віталій Коваль у своєму ТГ-каналі.

Читайте також:

Міністр нагадав, що прийом заявок продовжувався з 10 по 25 вересня включно. Зокрема, з територій можливих бойових дій надійшла 2631 заявка з Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Чернігівської та Сумської областей.

При цьому з території активних бойових дій надійшло 360 заявок від аграріїв Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Чернігівської та Сумської областей. Однак, від аграріїв Луганської області так і не отримали жодної заявки.

Віталій Коваль також нагадав, що йдеться про кошти у розмірі 1000 грн на 1 га – аграрії на території можливих бойових дій та про 2000 грн на 1 га – аграрії на землі, де йдуть активні бойові дії.

інфографіка
інфографіка / t.me/vitalykoval8

Раніше ми писали про те, що з 1 жовтня 2024 року стартують перші онлайн-аукціони у рамках проекту "Земельний банк", які відкривають можливість прозорої оренди державних земель.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK