В Україні знижується врожайність цукрових буряків: що буде з цінами на цукор

Станом на кінець вересня цукор у роздрібній мережі можна було придбати за 36,52 гривні за кілограм.
В Україні знижується врожайність цукрових буряків: що буде з цінами на цукор
Daniel Kraus / unsplash.com

Аномальна спека у липні-серпні 2024 року призвела до зменшення врожайності цукрових буряків майже на 12% порівняно з минулим роком, але на ціни це суттєво не вплине.

Про це повідомляє «24 Канал» із посиланням на коментар експерта "Інституту аграрної економіки" Людмили Пархоменко.

Читайте також:

За її словами, за попередніми оцінками Мінагрополітики, середня врожайність цукрових буряків в Україні у 2024 році може становити 465 центнерів з гектара. Це майже на 12% нижче за показник минулого року. Однак, за попередніми оцінками "Інституту аграрної економіки", дефіциту цукру в Україні в поточному маркетинговому році не передбачається.

«Традиційно в період масового цукроваріння – з вересня до листопада – спостерігається стабілізація цін на цукор. У серпні цього року середня ціна на цукор, за даними Мінфіну, становила 36,53 гривні за кілограм, а станом на кінець вересня 2024 року цукор у роздрібній мережі можна було придбати за 36,52 гривні за кілограм», - розповіла Людмила Пархоменко.

Також повідомляється, що, за прогнозами "Інституту аграрної економіки", загалом цінова ситуація на ринку цукру залишається стабільною та прогнозованою, істотного підвищення цін до кінця поточного року не очікується.

Раніше ми писали про те, що за підсумками 23/24 маркетингового року (вересень 2023 – серпень 2024 р.) Україна експортувала 691,8 тис. тонн цукру, з яких до країн ЄС відправлено 77%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK