Ціни на тепличні помідори продовжують бити рекорди та зростатимуть: причини

Залежно від якості та обсягу запропонованої партії, томати вже в середньому на 10% дорожчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Ціни на тепличні помідори продовжують бити рекорди та зростатимуть: причини
www.zanda. photography / unsplash.com

Українські тепличні комбінати підвищують ціни на помідори. Цю ситуацію гравці ринку пов'язують із досить суттєвим зниженням пропозиції тепличних овочів на ринку, попит на які залишається досить стабільним. За словами самих виробників, вибірки томатів у тепличних комбінатах дещо скоротилися через прохолодну погоду і середньодобову температуру повітря, що поступово знижується.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Наголошується, що представники тепличних комбінатів отримали можливість підвищити відпускні ціни на існуючі партії продукції. Так, на сьогоднішній день тепличні томати надходять у продаж у діапазоні 55-65 грн/кг ($1,33-1,58/кг), залежно від якості та обсягу запропонованої партії, що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. А нові ціни в даному сегменті ринку залишаються найвищими, як мінімум за останні 7 років моніторингу.

Повідомляється, що причиною такої ситуації, за словами продавців, є обмежена пропозиція томату на ринку. Більшість дрібних виробників зараз практично завершили реалізацію і пропонують томати тільки дрібним оптом, при цьому якість такої продукції часто невисока. Водночас збори у стаціонарних теплицях також залишаються малооб'ємними, тому комбінати відпускають продукцію також невеликими партіями.

Крім того, як зазначають аналітики, на сьогоднішній день томати закритого ґрунту в Україні вже коштують у середньому на 22% дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період. Більше того, багато виробників заявляють про свій намір вже наступного тижня зробити чергові спроби підвищити ціни в даному сегменті, оскільки навіть після подорожчання попит на помідори залишається досить високим.

Раніше ми писали про те, що, за прогнозами експертів, цієї зими картопля в українських супермаркетах може коштувати 50-55 грн за кілограм.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK