Підвищення торговельної активності стимулює зростання цін на моркву в українських господарствах. За словами самих виробників, зараз цей коренеплід активно закуповують як оптові компанії, які закладають її на зберігання, так і населення, яке формує запаси на зиму. Крім того, досить стабільним залишається збут і роздрібні мережі.
Про це повідомляє EastFruit.
Зазначається, що сьогодні фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву по 18-25 грн/кг ($0,16-0,22/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Однак при цьому галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання цін відзначається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення у сховища.
Крім того, повідомляється, що на даний момент ціни на якісну моркву в Україні вже в середньому в 3,3 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни на моркву за умови збереження сьогоднішніх темпів збуту.
Раніше ми писали про те, що в Україні почала дешевшати білокачанна капуста.