Заборона на українську картоплю в Європі зберігатиметься ще довго. Така ситуація сталася через поширення невірної інформації, що нібито Україна може виробляти 22 млн т картоплі.
Про це повідомляє AgroPortal.ua з посиланням на коментар кандидата економічних наук та керівника ПрАТ НВО «Чернігівеліткартопля» Ігоря Шкурка.
Зазначається, що, на його думку, коли Україна звітує про 22 млн т картоплі і посідає четверте місце у світі з її виробництва, це лякає інших гравців світового ринку, тому й запроваджуються такі карантинні обмеження, які унеможливлюють ввезення продукції.
«У такому разі кожен четвертий вагон на залізниці чи кожна четверта фура-зерновоз були б із картоплею. Такого нема. Якщо цього року виростили 3 млн т, це добре, а звичайні роки це 5-6 млн т. Виробництво у приватних господарствах істотно скоротилося. "Гектарників", які садили по гектару картоплі, також немає. Триває війна, чоловіків не вистачає, і така ситуація збережеться наступного року», - наголосив Ігор Шкурко.
Раніше ми писали про те, що імпорт картоплі в Україну цього року виріс на 90%.