В Офісі генпрокурора розповіли, скільки українського зерна вкрав агресор

Отримано накази на арешт понад 20 російських суден.
В Офісі генпрокурора розповіли, скільки українського зерна вкрав агресор
ілюстративне фото / gp.gov.ua

В Офісі генпрокурора розповіли про перебіг розслідування злочинів Росії проти українських аграріїв. За час війни вкрадено та знищено українського зерна та іншої агропродукції на мільярди доларів.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора із посиланням на слова заступника генпрокурора Дмитра Вербицького.

Читайте також:

«Зараз росія викрала з окупованих територій України понад 1700 тонн української агропродукції та продовжує знищувати сільськогосподарську інфраструктуру. Щоб відстежити викрадену агропродукцію та притягнути причетних до кримінальної відповідальності, українські прокурори отримали накази на арешт понад 20 судів, направили запити на взаємну правову допомогу та направили до суду 20 обвинувальних актів», - заявив Дмитро Вербицький.

Водночас, на думку генпрокуратури, розслідування суттєво ускладнюється тим, що агресор приховує українське походження агропродукції, а необхідні документи та свідки перебувають на окупованих територіях чи в самій Росії.

Також у прокуратурі закликали міжнародних партнерів, агротрейдерів та громадські організації допомагати відстежувати міжнародний потік вкраденої української агропродукції та фінансування їх незаконного продажу.

Раніше ми писали про те, що Верховна Рада ухвалила закони, спрямовані на боротьбу із сірими схемами в агробізнесі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK