Поки українські кавуни тільки дозрівають у полях, на прилавках України вже з'явилися перші імпортні ягоди з Туреччини. Про це повідомила Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пишуть Dengi.ua.

Читайте також: Цього року херсонських кавунів буде більше: подробиці

З початку червня фахівці Південного МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні (ПМГУ) оформили документи в режимі імпорту на понад 500 тонн кавунів.

Зазначається, що контроль здійснювався в пунктах пропуску на території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей.

Перед тим, як потрапити в торговельну мережу, усі кавуни проходять ретельний фітосанітарний контроль: огляд, а за необхідності лабораторні дослідження на наявність шкідників, пестицидів та інших речовин, які можуть становити небезпеку для здоров'я людини.

Раніше ми писали, що на всій території України спостерігається прохолодна і дощова погода, що вже позначилося на місцевій черешні і призвело до падіння цін. Основна частина ягоди, що надходить у продаж, - продукція середньої або низької якості.

Нагадаємо, під час державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області виявили небезпечну партію свіжих кабачків, ввезених із Туреччини.