Станом на першу декаду листопада 2025 року 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України ("Укрцукор"), виробили 880 тис. тонн цукру. Це на 100 тис. тонн менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила пресслужба асоціації, передають Dengi.ua.
Водночас поточний показник виходу цукру в цьому сезоні зріс і становив 14,81% (торік - 14,09%). Експерти пояснюють це вищою цукристістю буряків при прийманні - 17,39%, що на 0,62% перевищує показник 2024 року.
Вінницька область залишається лідером виробництва, тут працюють шість заводів, які вже виготовили 196 тис. тонн цукру.
Читайте також: Жнива тривають: українські аграрії почали збирати цукрові буряки
Крім того, Горохівський цукровий завод, що не входить до складу "Укрцукру", також здійснює переробку буряків, але не надає оперативної звітності про хід виробництва.
Нагадаємо, споживання цукру всередині України скоротилося майже на п'яту частину. Якщо раніше українці споживали 1,2 млн тонн цукру на рік, то після 2022 року ця цифра впала до 900 тис. тонн.
Раніше ми писали, що Національна асоціація цукровиків України "Укрцукор" оприлюднила рейтинг найбільших експортерів цукру з України у 2024/25 маркетинговому році (МР).