На українському ринку моркви триває формування негативних цінових тенденцій. Учасники ринку повідомляють, що попит на коренеплоди залишається слабким, оскільки в продаж все частіше надходять партії овочів середньої або низької якості. Оптові компанії закуповують моркву лише в міру необхідності й уникають довгострокового зберігання, що також чинить тиск на ціни. Про це повідомляють Dengi.ua з посиланням на дані EastFruit.
Зазначається, що наразі виробники реалізують моркву по 5-11 грн/кг ($0,12-0,26/кг) залежно від якості та обсягів партії. У середньому це на 21% нижче, ніж тижнем раніше.
Читайте також: Україна ставить рекорди з імпорту сала та свинини: звідки везуть
За оцінкою експертів, зниження вартості пов'язане із сезонним збільшенням пропозиції продукції різної якості за обмеженого попиту. Щоб прискорити продажі, фермери змушені зменшувати відпускні ціни.
Крім того, повідомляється, що оптові ціни на моркву зараз приблизно на 59% нижчі, ніж у той самий період минулого року.
Як раніше повідомляли Dengi.ua, українські фермери розпродають ріпчасту цибулю перед холодами і знижують на неї ціну.
Крім того, як писали Dengi.ua, цієї зими дефіциту картоплі в Україні не прогнозується, а ціни на європейський овоч зараз нижчі за українські.