Станом на 1 грудня 2025 року 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор", переробили 8 млн 360 тис. тонн цукрових буряків і виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру. Про це повідомила пресслужба асоціації, передають Dengi.ua.
Як зазначили в пресслужбі, поточний показник виходу цукру становить 15,02% (минулого сезону - 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні - 17,48% (+0,71% до показника 2024 року).
У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрові заводи.
При цьому серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 тис. тонн цукру.
Читайте також: Несолодке життя: українці стали споживати менше цукру
Переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в "Укрцукор" і не подає оперативну інформацію про хід переробки.
Раніше ми писали, що за перші три місяці 2025/26 маркетингового року (МР) Україна експортувала 116,1 тис. тонн цукру.
Нагадаємо, Національна асоціація цукровиків України "Укрцукор" оприлюднила рейтинг найбільших експортерів цукру з України у 2024/25 маркетинговому році (МР).