Водіїв мопедів попередили про великі штрафи та конфіскацію транспорту

Згідно з українським законодавством, для управління мопедом або скутером потрібно обов'язково отримати спеціальну категорію водіння А1.
Водіїв мопедів попередили про великі штрафи та конфіскацію транспорту
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Через зростання цін на пальне деякі українці перейшли на "малолітражний" транспорт, зокрема скутери та мопеди. Однак той, хто не має спеціальної категорії для керування таким видом транспорту, може отримати величезний штраф. Про це пише юридична компанія "Дорожній адвокат".

Так, згідно з українським законодавством, для керування мопедом чи скутером потрібно обов'язково отримати спеціальну категорію водіння А1. При цьому категорії В або А не підходять.

Читайте також:

За керування транспортним засобом особою, яка не має на це право, передбачається серйозна відповідальність, а саме:

  • за перший випадок - штраф у розмірі 3 400 гривень, згідно з ч. 2 ст. 126 КУпАП;
  • за повторний протягом року - штраф у розмірі 40 800 гривень із позбавленням права керування транспортним засобом строком від 5 до 7 років та з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого, згідно з ч. 5 ст. 126 КУпАП.

"Часто сума штрафу за керування мопедом без посвідчення водія в кілька разів перевищує вартість самого мопеда. Тож їзда на мопеді без наявності спеціальної категорії є надто дорогим задоволенням", - повідомили в компанії.

Раніше ми писали, що з 16 травня в Україні відновлюють роботу камери автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. На дорогах також збільшиться кількість патрулів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK