Польща змінює правила проїзду поїздами для громадян України

Пасажири з України матимуть можливість безоплатного проїзду лише на маршрутах із кількох міст Польщі.
Польща змінює правила проїзду поїздами для громадян України
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З 1 червня 2022 року Польща вводить нові правила видачі безоплатних квитків українцям для поїздок країною. Про це написала пресслужба "Укрзалізниці" в Telegram.

Так, пасажири з України матимуть можливість безоплатного проїзду лише на маршрутах з таких міст: Хелм, Дорогуськ, Люблін, Грубешів, Перемишль, Загуж, Ярослав та Жешув.

Читайте також:

При цьому інші правила безоплатного користування залізницею Польщі залишаються для українців незмінними. Скористатися можливістю безоплатного проїзду в поїздах 2-го класу TLK та IC можуть українці, які перетнули кордон з 24 лютого та належать до наступних груп:

  • діти віком до 18 років;
  • жінки;
  • чоловіки старше 60 років;
  • чоловіки віком від 18 до 60 років з інвалідністю.

Читайте також:

В УЗ зазначили, що посадка в поїзди відбувається за заздалегідь отриманими в касі безоплатними квитками, які видаються при пред'явленні закордонного паспорта громадянина України або проїзного документа від "Укрзалізниці" на поїзд до Польщі, або Повідомлення про присвоєння номера PESEL разом із будь-яким іншим документом, що посвідчує особу.

Публикация УЗ в Telegram
Публикация УЗ в Telegram

Раніше ми писали, що "Укрзалізниця" змінила графік руху поїзда №67/68 Київ - Варшава, прискоривши його на дві години. Новий розклад почне діяти з 11 червня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK