Переселенці зможуть отримувати соціальні послуги за місцем перебування: Що відомо

Органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана в людини в документах.
Переселенці зможуть отримувати соціальні послуги за місцем перебування: Що відомо
Ілюстративне фото / EPA/UPG

З жовтня внутрішньо переміщені особи (ВПО) зможуть отримувати соціальні послуги за місцем свого фактичного перебування. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також:

"З 1 жовтня Мінсоцполітики впроваджує у всіх регіонах України Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС). Це дозволить централізувати призначення, нарахування та виплати для ВПО, що значно прискорить отримання допомоги та розв'язання проблемних питань переселенців", - йдеться в повідомленні.

За словами віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук, органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана в людини в документах.

"Наприклад, коли людина переїхала з міста Харків, отримала довідку ВПО у Львові, а потім перемістилася у Тернопіль, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування. В умовах повномасштабної війни ми маємо максимально убезпечити наших людей і спростити для них надання послуг" , - наголосила вона.

Читайте також:

Так, внутрішні переселенці в будь-якому регіональному управлінні соціального захисту зможуть:

  • швидко змінити в довідці ВПО неактуальне місце проживання;
  • виправити помилкові чи некоректні дані в заяві на отримання довідки ВПО;
  • з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання.

Зазначається, що ЄІССС завершує етап тестування в Житомирській, Рівненській та Вінницькій областях. Крім того, наразі триває підключення співробітників управлінь соцзахисту з інших областей для її впровадження по всій країні.

Раніше ми писали, що тепер більше внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зможуть отримати прихисток. Уряд вніс зміни в порядок компенсації витрат на тимчасове розміщення ВПО.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK