За що варто переплатити, купуючи телефон?
Реклама

За що варто переплатити, купуючи телефон?
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Смартфон – пристрій, який є у кожної дорослої і навіть дитини. Але у всіх телефони різні – у когось дорогі, у когось бюджетні, у когось від іменитих брендів, а у когось від компанії «noname».

У кожному конкретному випадку є пряма залежність між вартістю та тим, що смартфон може запропонувати своєму власнику. У той же час є функції, за які не обов'язково переплачувати, тим більше якщо ви не плануєте користуватися запропонованими дорогими опціями.

Професійна камера

Камера – досить дорогий елемент кожного смартфона. Чим більше камер, чим більше датчиків, чим складніше програмне забезпечення для обробки інформації – тим дорожчий смартфон.

Більше того, сучасні смартфони можуть знімати фото та відео в такій якості, що їх важко відрізнити від контенту, знятого на професійну камеру.

З іншого боку, якщо вам не потрібно фотографувати нічого, крім свідчень лічильників та оголошень, то й платити за дорогу камеру не має сенсу.

Хороший акумулятор

Акумулятор – це фактор, який безпосередньо впливає на життєздатність пристрою. Чим потужніший телефон, тим більше енергії від батареї він споживає. Це означає, що сучасний смартфон має бути оснащений акумулятором з великою ємністю.

З іншого боку, ви можете пожертвувати продуктивністю, але взяти бюджетну модель з тим самим акумулятором, і вона проживе в автономному режимі набагато довше.

Якщо фактор автономності вам пріоритетний, то вибирайте не смартфони, а звичайні кнопкові телефони. Вони можуть прожити на одному заряді батареї щонайменше кілька днів.

Модулі пам'яті

Говорячи простою мовою, у телефоні є два типи пам'яті. Перша відповідає за швидкодію та одночасну роботу кількох додатків. Це оперативна пам'ять. Бажано, щоб її було не менше 2 гігабайт. Чим більше гігабайт буде у вашому смартфоні – тим краще.

Другий тип пам'яті – це запам'ятовуючий пристрій, який зберігає фото, відео, програми та іншу інформацію. У смартфонів є як своя власна пам'ять, так і порти для карт пам'яті.

Якщо за оперативну пам'ять сенс переплачувати тим, хто цінує швидкодію, то переплачувати за постійну пам'ять – це спірний момент. Зберігати на телефоні багато інформації без збереження на більш надійному пристрої або «хмарі», не найкраща ідея. Щонайменше тому, що ви можете його втратити. Значить великий обсяг гігабайтів для зберігання вам мати не обов'язково.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK