Як зберегти тепло в оселях узимку: Українцям дали корисні поради

У Мінреінтеграції дали українцям декілька рекомендацій, які допоможуть зберегти тепло у квартирах.
Як зберегти тепло в оселях узимку: Українцям дали корисні поради
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Цієї зими українцям потрібно особливо серйозно поставитися до питання енергозбереження. У Мінреінтеграції розповіли, як зберегти тепло в оселях.

Читайте також:

Так, громадянам радять закрити вікна жалюзями або короткими шторами, тому що через скло взимку втрачається приблизно 8-15% тепла. Рекомендують заклеїти щілини у вікнах, використовуючи звичайний скотч, паперові смужки або паралон, та утеплити вхідні двері. Це дозволить підвищити температуру у квартирі на 2-3°С.

Необхідно щільно зачиняти міжкімнатні двері, а вентиляційні отвори у квартирі обладнати спеціальними дверцятами або регульованими ґратками. Це дозволить зменшити витік теплого повітря з приміщень.

Читайте також:

Крім того, важливо звільнити простір біля радіаторів опалення. Задовгі штори або меблі, які закривають батареї, помітно зменшують ефективність опалення. Тепло має потрапляти в кімнату вільно.

Також необхідно прибрати з радіаторів опалення декоративні панелі. Вони зменшують їхню ефективність на 20%. Водночас тепловіддача батарей, розміщених у нішах, на 10% менша ніж у тих, які виступають у кімнату.

Нагадаємо, у МВС розповіли, як діяти українцям, якщо в період опалювального сезону довго немає світла та тепла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK