Інтернет без світла в Україні: як забезпечити Wi-Fi

У Мінцифрі дали поради, як зберегти Wi-Fi під час відключення світла.
Інтернет без світла в Україні: як забезпечити Wi-Fi
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Через ворожі обстріли в багатьох українців удома разом з електроенергією зникає й інтернет. Як зберегти Wi-Fi під час відключення світла, розповів в ефірі "Сніданку з 1+1" керівник із розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації Андрій Набок.

Читайте також:

"Через обстріли в багатьох українців удома разом зі світлом зникає й інтернет. Перше, що зазвичай роблять, - переключаються на мобільний. Але тоді через перевантажені мережі припиняє страхувати й він. Поки ми працюємо над тим, щоб забезпечити провайдерів генераторами та системами резервного живлення, хочемо, щоб знеструмлення не зупиняло ваші плани", - повідомляють у Мінцифрі.

Українцям радять дотримуватися таких рекомендацій:

  1. Уточніть у вашого інтернет-провайдера, чи працює він без світла. Якщо так, то підключіть Wi-Fi-роутер до джерела безперебійного живлення. Як ні, то зверніться до нього з проханням установити обладнання для резервної електроенергії.
  2. Підтримайте провайдера і сплатіть за інтернет на декілька місяців вперед за можливості. Адже не кожна компанія може швидко закупити достатньо техніки для роботи без світла. 
  3. Скооперуйтеся із сусідами. Це допоможе значно прискорити процес

Раніше ми писали, що в Києві розгорнуть близько 500 "пунктів незламності", щоб захистити цивільне населення під час надзвичайних ситуацій.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK