На випадок блекауту: Як підготуватися українцям до відключень світла та опалення

Українці мають підготуватися до тривалих відключень світла чи блекауту.
На випадок блекауту: Як підготуватися українцям до відключень світла та опалення
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Оскільки ворог націлений на енергетичну інфраструктуру України, громадянам необхідно підготуватися до можливого блекауту. Про це розповів в інтерв'ю УНІАН речник ДСНС Олександр Хорунжий.

Читайте також:

"Ми бачимо, що ворог лупить всіма видами ракет по енергетичній інфраструктурі. Тож важливо активно підготуватися: зібрати необхідний продуктовий набір, щоб забезпечити собі раціон на доволі довгий період, запастись теплим одягом, підготувати набір ліків, серед яких - проти хронічних або сезонних захворювань", - сказав він.

Унаслідок обстрілів будинки можуть залишитися без теплопостачання, тому важливо максимально утеплити двері та вікна. Також краще розміщуватися в одній кімнаті всією сім'єю, щоб тепла було більше.

Крім того, потрібно запастися павербанками, якщо є можливість, то газовими пальниками й генераторами.

Читайте також:

За словами Хорунжого, корисно придбати вогнегасник. Для приміщень використовують вуглекислотні чи порошкові. Перші дають сильний охолоджувальний ефект, проте ефективніші порошкові.

"Ще одна дуже важлива порада: знайдіть, де розміщено найближчі "пункт незламності". Мова зокрема безпосередньо про пункти ДСНС, створені в більшості наших рятувальних підрозділів. Тобто ви можете прийти до найближчої пожежної частини, щоб обігрітися та отримати всю необхідну допомогу", - додав речник.

Раніше ми писали, що в кожного українця має бути зібрана "екстрена валізка" для холодної пори року, щоб при необхідності максимально швидко евакуюватися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK