Українці можуть отримати витяг про місце проживання через "Дію": що потрібно зробити

Витяг про місце проживання може знадобитися при отриманні багатьох державних послуг, влаштуванні дитини в садочок, відкритті рахунку в банку.
Українці можуть отримати витяг про місце проживання через "Дію": що потрібно зробити
Ілюстративне фото / diia.gov.ua

Тепер громадяни України можуть отримати витяг про місце проживання через "Дію". На це піде всього декілька хвилин, повідомили в Мінреінтеграції.

Зазначається, що витяг про місце проживання може знадобитися при отриманні багатьох державних послуг, влаштуванні дитини в садочок, відкритті рахунку в банку тощо.

Читайте також:

"Раніше для оформлення цього документа треба було звертатися до відповідних органів реєстрації. Відтепер же його можна отримати всього за кілька хвилин через застосунок "Дія", - йдеться в повідомленні.

Для отримання документа необхідно:

  1. Зареєструватися та увійти в "Дію", оновити її до останньої версії. Для цього потрібно вибрати "Меню" - "Оновити застосунок".
  2. Перейти до розділу "Послуги" та вибрати пункт "Довідки та витяги".
  3. У наведеному переліку знайти та вибрати "Витяг про місце проживання", а потім - "Замовити витяг".

Читайте також:

Як уточнили в міністерстві, якщо відомості знайдені в реєстрі, можна завантажити PDF-документ протягом 24 годин. Для перегляду він доступний у тому розділі, де й замовляється послуга ("Витяг про місце проживання"). Також прямо з застосунку його можна надіслати на електрону пошту.

Раніше ми писали, що в усіх управліннях соціального захисту населення доступна функція шерингу документів у застосунку "Дія".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK