У "Дії" доступні дві нові послуги для ВПО: як отримати

У "Дії" можна змінити місце проживання ВПО та скасувати статус без участі чиновника.
У "Дії" доступні дві нові послуги для ВПО: як отримати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У застосунку "Дія" доступні дві нові послуги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які можна отримати без участі чиновника. Перша - зміна місця проживання, якщо переїхали до іншого міста України, друга - скасування статусу ВПО, якщо повернулися на місце постійного проживання. Про це повідомили в Мінцифрі.

Читайте також:

"Послуги працюють повністю автоматично. Заявки обробляються онлайн, і вам більше не потрібно чекати на рішення держслужбовця чи повторно ходити в держоргани в разі помилки в заявах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що отримати послуги в "Дії" можна в декілька кліків, без зайвих довідок та оформлення їх у держорганах. Для цього потрібно просто натиснути на меню довідки ВПО в "Дії" і вибрати необхідну послугу - "Змінити адресу фактичного проживання" або "Скасувати статус ВПО".

Читайте також:

Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в "Дії". Для зміни місця проживання ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

У відомстві нагадали, що з початку повномасштабної війни в "Дії" можна оформити довідку ВПО та регулярні виплати від держави. За весь час понад 1,4 млн людей скористалися сервісом.

Раніше ми писали, що тепер громадяни України можуть отримати витяг про місце проживання через "Дію".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK