Улітку в Україні можуть бути проблеми зі світлом: що мають робити громадяни

Улітку українцям загрожують проблеми з електроенергією.
Улітку в Україні можуть бути проблеми зі світлом: що мають робити громадяни
Ілюстративне фото / Getty Images

Улітку ситуація зі світлом в Україні може ускладнитись, оскільки очікуються пікові навантаження на енергосистему. Також проходитиме підготовка до наступної зими. У зв'язку з цим у НЕК "Укренерго" просять населення допомогти, щоб уникнути відключень.

Читайте також:

Як розповіли в НЕК, у час літнього піку споживання на електростанціях проходить масштабна ремонтна кампанія, яка дозволяє підготуватися до наступного опалювального сезону. Енергоблоки, на яких проводять ремонти, деякий час не можуть виробляти електроенергію.

"Цього літа об’єми робіт будуть більшими, ніж у попередні роки: через російські атаки пошкодження отримали всі теплові та ключові гідроелектростанції. Тобто в минулі роки, коли атомні блоки йшли в планові ремонти і зупинялися для планової заміни палива, їх компенсували потужностями великих ТЕС і ГЕС. Цього року самі ТЕС і ГЕС потребують суттєвих ремонтів після сезону масових ракетних атак, тобто компенсувати виведення в ремонт атомних блоків буде складніше", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, частина генерації - зокрема, Запорізька АЕС, низка теплових електростанцій - перебувають на тимчасово окупованій території та не доступні українській енергосистемі. 

"Тому енергетики потребують допомоги українців, щоб зменшити навантаження на енергосистему під час ранкових та вечірніх піків", - повідомили в компанії.

Для цього рекомендують дотримуватися таких правил:

  • за можливості переносити використання потужних приладів із пікових ранкових та вечірніх годин на нічні, коли споживання низьке;
  • намагатися не вмикати одночасно потужні прилади (наприклад, бойлер та пральну машину);
  • не вмикати кондиціонер у пікові години споживання. При використанні кондиціонера ставити його на вищу температуру, ніж звикли;
  • кип'ятити стільки води, скільки потрібно в конкретний час. Якщо є газова плита, краще кип'ятити воду на ній.

"Дотримання цих принципів дозволять більш рівномірно розподілити споживання електроенергії, згладити ранковий та вечірній піки та підтримати енергетиків, які готуються до наступної зими", - додали в "Укренерго".

Публікація НЕК "Укренерго" в Telegram
Публікація НЕК "Укренерго" в Telegram

Раніше ми писали, що ввечері 15 травня російські окупанти вкотре обстріляли одну з теплоелектростанцій "ДТЕК Енерго".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK