Коли житлова субсидія становить 0 грн: роз'яснення Пенсійного фонду

Субсидія призначається за наявності різниці між розміром сплачених сум за ЖКП та розміром обов'язкового платежу.
Коли житлова субсидія становить 0 грн: роз'яснення Пенсійного фонду
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Пенсійному фонді України пояснили, коли розмір житлової субсидії становить 0,00 грн. Інформація опублікована на сайті відомства.

Читайте також:

Як розповіли в ПФУ, житлова субсидія - це адресна допомога, що надається членам домогосподарства на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. 

Субсидія призначається за наявності різниці між розміром сплачених сум за житлово-комунальні послуги та розміром обов'язкового платежу. 

Обов'язковий платіж для кожної сім'ї визначається індивідуально й залежить від розміру сукупного доходу членів домогосподарства. Обчислюють його в розрахунку на одну людину.

Читайте також:

"Якщо за результатами проведеного розрахунку розмір (різниця) має нульове або від'ємне значення, субсидія становить 0,00 грн. Це означає, що розміри сплачених сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов'язкового платежу", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що 13 червня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, що дозволяє в рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією та забезпечити швидке ухвалення рішення про її надання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK