Рада хоче штрафувати гонщиків у містах від 17 тисяч гривень: Арахамія розкрив деталі

За межами населених пукнтів, як і раніше, можна буде їздити, тренуватися і проводити змагання.
Рада хоче штрафувати гонщиків у містах від 17 тисяч гривень: Арахамія розкрив деталі
Ілюстративне фото / Getty Images

Автори зареєстрованого у Верховній Раді України законопроекту про адміністративну відповідальність для водіїв гучних спорткарів роз'яснили, у яких випадках не буде покарання. Про це повідомляє голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Читайте також:

"Хочу наперед заспокоїти спортивну спільноту автогонщиків. Автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені лише в населених пунктах. За межами, як і раніше, зможете тренуватися і проводити змагання", - написав Арахамія.

Він заявив, що для "гонщиків" у містах та інших населених пунктах пропонується встановити адміністративну відповідальність.

"Багато людей бачили розслідування Михайла Ткача про те, як у Києві під час війни ганяють на тюнінгованих машинах. Ще більше людей здригаються кожен раз, коли чують звук роботи прямоточних глушників. І це не лише військові. "Гонщикам" заборонено ганяти в містах під час воєнного стану. Але вони це продовжують робити, не розуміючи, що часи змінилися, сьогодні крутий той, хто носить форму, а не той, хто газує на світлофорах. І що гучні звуки травмують людей, які чули війну", - прокоментував Арахамія.

За його інформацією, було зареєстровано законопроект, який встановлює адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортних засобів з перевищенням допустимого рівня шуму. Вона передбачає штраф у розмірі 17 000 грн., за повторне порушення – 34 000 грн з позбавленням прав до 6 місяців.

Раніше в МВС розповіли, як вперше зареєструвати вживане авто з-за кордону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK