Не встигли вчасно забрати готовий паспорт: де отримати документ

На сьогодні в Україні працює механізм пересилання паспортів.
Не встигли вчасно забрати готовий паспорт: де отримати документ
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

Українці, які вимушено виїхали за кордон через активні бойові дії та втратили можливість отримати вже виготовлені документи в підрозділах Державної міграційної служби та в центрах обслуговування громадян "Паспортний сервіс", можуть отримати ці документи. Про це повідомили в ДМС.

Читайте також:

"Наразі врегульовано питання, яким чином громадяни, що оформили закордонні чи паспорти у вигляді ID-картки в одному регіоні, мали можливість отримати готові документи безпосередньо за місцем фактичного перебування в іншому регіоні України або за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України, а також через МЗС України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном представництв Центру обслуговування громадян "Паспортний сервіс".

Читайте також:

Щоб отримати за кордоном паспортний документ, слід звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою про отримання в країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, у якому цей документ оформлявся. 

Отримання доставленого до дипломатичної установи документа здійснюється лише за умови особистої присутності заявника або законного представника (для дітей віком до 16 років). Доставка документа до установи становить від 3-х місяців.

Читайте також:

Закордонні паспорти та ID-картки, оформлені в "Паспортному сервісі" на території Європи, зберігатимуться там протягом 3 місяців. Після закінчення цього терміну вони перебуватимуть у відповідному підрозділі ДМС на території України. На час дії воєнного стану оформлені документи зберігаються в ДМС необмежений термін.

Раніше ми писали, що громадяни України, які через повномасштабну війну вимушені були виїхати за кордон, можуть оформити й отримати документи в шести країнах, де доступний український паспортний сервіс.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK