Як оформити український паспорт, виїхавши з окупації

Українцям слід звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби.
Як оформити український паспорт, виїхавши з окупації
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Повнолітні українці, які проживали на тимчасово окупованій території й не оформлювали паспорт громадянина України, можуть зробити це на підконтрольній уряду України території. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Читайте також:

Для цього слід звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби.

"Для оформлення паспорту треба подати наявні документи з фотозображенням. У випадку їхньої відсутності - письмову заяву з інформацією про місце проживання, навчання, роботи. А також відомості про свідків, яких можна залучити до проведення процедури встановлення особи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підрозділ міграційної служби проводить процедуру встановлення особи з опитуванням членів сім'ї або близьких осіб заявника в разі, якщо виданої інформації недостатньо для оформлення паспорту. Провести це можуть у режимі відеоконференції за допомогою програм Skype та WebEх.

Читайте також:

"Такий формат проведення встановлення особи, запроваджений урядом у період дій воєнного стану. Він значно полегшує документування громадян із тимчасово окупованих територій України", - пояснили в МВС.

Раніше ми писали, що українці, які вимушено виїхали за кордон через активні бойові дії та втратили можливість отримати вже виготовлені документи в підрозділах Державної міграційної служби та в центрах обслуговування громадян "Паспортний сервіс", можуть отримати ці документи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK