Військовий облік для жінок в Україні: кому й коли доведеться йти у військкомат

Чи мають жінки з 1 жовтня ставати на військовий облік.
Військовий облік для жінок в Україні: кому й коли доведеться йти у військкомат
Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

Торік Рада ухвалила зміни до закону про мобілізаційну підготовку й мобілізацію, відповідно до якого жінки, котрі мають медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають обов'язковому військовому обліку. З 1 жовтня такі жінки мають з'явитися до ТЦК і пройти всі необхідні процедури. Про це заявив член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Читайте також:

За його словами, якщо стан здоров'я дозволяє представницям таких спеціальностей бути на військовій службі, то вони отримають статус військовозобов'язаних і будуть на військовому обліку.

Веніславський нагадав, що представниці тих професій, які є спорідненими з певними військово-обліковими спеціальностями, у разі добровільної згоди також можуть стати на військовий облік. 

Читайте також:

"Важливо наголосити, що всі військовозобов'язані незалежно від того, жінка це чи чоловік, отримують повістки й можуть бути мобілізовані тільки тоді, коли цього потребує план мобілізації й необхідні люди для формування нових підрозділів або поповнення втрат. Хочу нагадати, що не лише жінки є бойовими медиками, тож некоректно говорити, що буде мобілізовано багато жінок", - наголосив парламентарій.

Він зазначив, що в Україні продовжуватиметься планова мобілізація. Просто розширюється перелік осіб, які можуть бути мобілізовані.

Читайте також:

Наразі Верховна Рада не планує розширювати перелік спеціальностей, які мають жінки, для обов'язкової постановки на військовий облік, додав Веніславський.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони відтермінувало строки взяття жінок на військовий облік до 1 жовтня 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK