Як передати показання електролічильника, перебуваючи за кордоном: пояснення

Багато українських родин виїхали за кордон через війну, залишивши в Україні свої будинки.
Як передати показання електролічильника, перебуваючи за кордоном: пояснення
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Вчасна передача показань електролічильника гарантує коректні нарахування в рахунках за електроенергію. Як передавати показання, якщо знаходитесь за кордоном і не маєте можливості щомісяця знімати показання, розповіли в компанії Yasno.

Читайте також:

Якщо людина перебуває за кордоном, але вдома є інші мешканці або квартиранти, у такому разі передавати показання можуть вони.

"Розкажіть їм, де розташований ваш лічильник. Нагадайте, що зафіксувати і передати показання вони мають за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного і так щомісяця", - йдеться в повідомленні.

Якщо у квартирі ніхто не проживає й відключені всі електроприлади, необхідно передавати щомісяця одні й ті самі, останні зафіксовані показання.

Читайте також:

Якщо у квартирі ніхто не проживає, але там продовжує працювати якась техніка (наприклад, холодильник тощо) і відбувається якесь мінімальне споживання, тоді необхідно до останніх зафіксованих показань додавати щомісяця орієнтовну кількість кіловат. По приїзду, зафіксувавши нові показання, їх можна буде скоригувати.

Зазначається, що постачальник не володіє інформацією, виїхав клієнт за кордон чи ні. Показником є саме передача показань, адже споживання може відбуватись навіть за відсутності власника квартири.

Читайте також:

"Якщо показання передаються в будь-який інший день місяця, а не у встановлені терміни, або не передаються взагалі, то нарахування відбувається за іншою формулою. І звідти й починаються усі скарги про некоректні суми в рахунках, адже тоді для розрахунку береться не фактичне, а середньодобове споживання", - додали в Yasno.

Раніше ми писали, чому важливо вчасно передавати показання лічильника.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK