Субсидії 2023-2024: хто може отримати допомогу від держави

У Мінсоцполітики пояснили механізм нарахування субсидії.
Субсидії 2023-2024: хто може отримати допомогу від держави
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Людям, дохід яких не дозволяє самостійно платити за житлово-комунальні послуги, держава може надати допомогу у вигляді житлової субсидії. Про це нагадали в Міністерстві соціальної політики України.

Читайте також:

Зазначається, що право отримати субсидію мають як громадяни України, так й іноземці чи особи без громадянства, що законно перебувають на території України та проживають у багатоквартирних або приватних будинках.

Отримати житлову субсидію можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов'язкового платежу. Цей платіж обчислюється індивідуально за єдиною формулою й залежить лише від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

facebook.com/MLSP.gov.ua

Читайте також:

"Тож якщо сума усіх платіжок вища за обов'язковий платіж, ви потенційно можете отримати субсидію. Водночас, крім матеріального, ще буде додатково проаналізовано ваш майновий стан (наявність кількох квартир, дороговартісних автомобілів, депозитів тощо)", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що цього літа для забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення спрощено критерії їх отримання для прийомних та багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє та більше дітей, а також сімей, до складу яких входить особа з інвалідністю. При призначенні субсидії не враховуватиметься наявність у таких родин автівок, які є не предметом розкоші, а життєво необхідною річчю.

Читайте також:

Крім того, встановлено соціально справедливий підхід щодо невраховування до сукупного доходу домогосподарств доходів членів сімей, які перебувають за кордоном понад 60 днів.

Раніше ми писали, за що можуть позбавити субсидії в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK