Понад 140 тисяч ВПО залишилися без виплат: у Мінсоцполітики назвали причини

Мінсоцполітики відмінило виплати понад 140 тисячам внутрішніх переселенців.
Понад 140 тисяч ВПО залишилися без виплат: у Мінсоцполітики назвали причини
Ілюстративне фото / Getty Images

Унаслідок перевірки Міністерство соціальної політики виявило понад 140 тисяч осіб, які отримали виплати як внутрішньо переміщені особи (ВПО), але не відповідали критеріям надання допомоги. Цим людям виплати були припинені, повідомила в інтерв'ю Forbes Ukraine міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Читайте також:

Вона розповіла, що в серпні Кабінет Міністрів вніс зміни в постанову щодо виплат ВПО. Якщо людина понад 30 днів перебуває за кордоном без поважних причин (лікування, відрядження тощо), то вона втрачає право на виплати. 

"Ми звірилися з Державною прикордонною службою та припинили виплати тим, хто не відповідає новим критеріям. Це близько 112 000 осіб. Для бюджету зменшення видатків орієнтовно на 400 млн на місяць. Наразі така верифікація відбувається постійно", - сказала міністерка.

Читайте також:

Також щомісяця Мінсоцполітики проводить перевірки щодо людей, які повернулися до свого постійного житла або мали власне житло. Таких було понад 12 тисяч. Крім того, 9500 осіб були виявлені померлими. Ще 9800 проживали на територіях, які перебували під окупацією або були близькі до лінії фронту, але зараз там не ведуться активні бойові дії, а отже, переїзд не дає право на отримання виплати. 

"Був випадок, коли людина отримувала допомогу від держави майже рік і при цьому придбала Mercedes-Benz G 63 AMG 2023 року, вартість якого понад 9,5 млн грн", - зазначила Жолнович.

Читайте також:

Вона додала, що також зафіксовано близько 250 осіб, які здійснили операції на суму понад 100 тис. грн. Ще 80 осіб купили квартири чи земельні ділянки на понад 100 тис. грн. 

Раніше ми писали, що в Україні продовжуються перевірки місця проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Унаслідок деяким переселенцям можуть призупинити соціальні виплати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK