Пенсіонерам доведеться обирати між зарплатою та пенсією: кого стосується

Частина пенсіонерів, що працюють, може залишитися без пенсійних виплат.
Пенсіонерам доведеться обирати між зарплатою та пенсією: кого стосується
Ілюстративне фото / Getty Images

Пенсіонери в Україні можуть працювати й отримувати одночасно зарплату та пенсію. Однак у деяких випадках працевлаштованим громадянам не платитимуть пенсію. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

"Я колишній вчитель, отримую пенсію за вислугу років. Зараз влаштувалася в загальноосвітню школу на посаду асистента вчителя інклюзивного класу. Чи маю я право в період роботи на виплату пенсії?" - з таким питанням звернулася пенсіонерка.

Як пояснили в ПФУ, закон визначає обов'язок пенсіонера повідомляти про факт свого працевлаштування або звільнення з роботиоскільки право на виплату пенсії/визначення її розміру в багатьох випадках пов'язано зі статусом пенсіонера - "працюючий/непрацюючий".

Читайте також:

Зокрема, пенсія за вислугу років призначається при залишенні роботи, яка дає право на цю пенсію. У разі працевлаштування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, яка дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється та поновлюється з дня, що слідує за днем звільнення з роботи.

"Водночас у вашому випадку робота на посаді асистента вчителя в загальноосвітньому навчальному закладі не дає права на призначення пенсії за вислугу років", - додали у Фонді.

Раніше ми писали, що в ПФУ розповіли про пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK