Деяких українців можуть позбавити права на отримання субсидій

Причин цього може бути кілька, однак у деяких випадках нарахування можна відновити.
Деяких українців можуть позбавити права на отримання субсидій
Annie Spratt / unsplash.com

Цього року держава запровадила більш суворий контроль за виплатами субсидій, оскільки необґрунтоване їх нарахування щомісяця обходиться держбюджету в кілька мільярдів гривень.

Якими можуть бути причини скасування субсидій

Насамперед субсидія може бути анульована через заборгованість за комунальні послуги. ОСББ і керуючі компанії зобов'язані регулярно повідомляти Управлінню соціального захисту про накоплені борги.

У той же час, якщо будуть надані документальні підтвердження про затримку виплати заробітної плати або пенсії, призупинене нарахування субсидії можна буде поновити.

Для цього потрібно сплатити борги, що накопичилися, або укласти з постачальником комунальних послуг договір про реструктуризацію існуючої заборгованості.

Також причинами скасування субсидії можуть бути: зміна місця проживання (субсидія прив'язана до конкретного житла); смерть людини, якій нараховувалися пільги; недостовірний розмір доходу, що був зазначений у заяві (фінансовий моніторинг без проблем встановить розбіжність між вказаними даними та фактичними цифрами). При цьому, якщо здійснюються значні покупки або на банківському депозиті є понад 50 тисяч гривень, пільги також можуть бути анульовані.

Яка процедура оформлення субсидії

Для подання заяви та пакету документів слід звернутися до місцевого Управління соціального захисту.

Із собою потрібно взяти заповнену заяву встановленої форми; право власності або договір оренди житла, якщо такий є; заповнену довідку про доходи усієї сім'ї; якщо є, інші довідки про пільги; ну і оригінал паспорта та індифікаційного коду, якщо не користуєтеся додатком "Дія".

У той же час, оформити субсидію можна як на сайті Пенсійного фонду, так і через додаток "Дія".

Нагадаємо, раніше ми публікували роз'яснення Пенсійного фонду про те, чи можна оформити субсидію, працюючи на півставки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK