Від 54 грн до 34 000 грн: за що українці можуть отримати величезний штраф

Як карають за використання феєрверків у воєнний час.
Від 54 грн до 34 000 грн: за що українці можуть отримати величезний штраф
Ілюстративне фото. Зроблено в Лондоні біля Біг-Бена / Getty Images

В Україні під час війни за використання феєрверків та іншої піротехніки карають штрафами, виправними роботами чи ув'язненням. Залежно від обставин та тяжкості порушення громадянам можуть загрожувати штрафи в розмірі від 54 грн до 34 000 грн. Про це повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення щонайменше у 21 випадку українці отримали покарання за використання піротехніки, зокрема салютів. Попри заборону, деякі громадяни продовжували користуватися піротехнічними засобами.

Найчастіше святкували з феєрверками в Києві - 5 судових рішень. Друге місце розділили Дніпровська та Одеська області - по 4 справи. Третє місце посідає Харківщина - 3 судові вироки.

Пік порушень припав на серпень та січень 2023 року. 57% справ класифікуються як адмінправопорушення, а інші 43% - як кримінальні.

Opendatabot

Читайте також:

За результатами дослідження "Опендатабот", найбільші штрафи за використання піротехніки виписали на Одещині та в Києві. На Полтавщині порушнику присудили 40 годин громадських робіт.

В Одесі в лютому 2023 року чоловіка позбавили волі за запуск салютів. Порушник, який уже мав "умовний" термін, потрапив за ґрати на 5 років та 3 місяці.

Читайте також:

Ще в трьох випадках порушники отримали "умовні" покарання: 2 роки та 1 рік із випробувальним терміном.

Раніше ми писали, що 6 листопада в Україні набув чинності закон, що забороняє використовувати та поширювати більшість салютів, феєрверків та петард.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK